Fängelse för Perstorpssvindlare

PERSTORP. En 24-årig man dömdes idag till ett års fängelse för att att ha varit inblandad i svindlerihärvan mot Perstorps kommun i maj i år.
Det var i slutet av maj som en 27-årig före detta socialsekreterare vid Perstorps kommun försökte stjäla 20 miljoner kronor från kommunen. Mannen försökte föra över pengar genom kommunens datorer till egna konton. Men datatekniker från kommunen lyckades upptäcka och stoppa utbetalningarna. 27-åringen, som fortfarande befinner sig på fri fot, undkom dock med en och en halv miljon kronor. Domen som föll idag gäller en 24-årig man från Lund som lånat ut sitt konto till den huvudmisstänkte. Som tack för hjälpen fick han 200 000 kronor. 24-åringen är beroende av droger och säger att han bara ville ha pengar till amfetamin och inte alls visste var pengarna kom ifrån eller vem mannen som anlitade honom var. Idag dömdes han alltså till ett års fängelse för häleri och penninghäleri. Dessutom döms han att betala drygt 1 miljon kronor i skadestånd till Perstorps kommun.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista