Kristianstad

Kulturnämnd brister i internkontroll

Kommunrevisionen i Kristianstad har hittat flera allvarliga brister i internkontrollen inom kultur- och fritidsnämnden. Det betyder att nämnden har svårt att kontrollera om pengarna används på rätt sätt och om verksamheten följer de beslut som fattats.

– Jag blev överraskad att bristerna är så stora som de är. Det verkar som att nämnden har ett bristande engagemang när det gäller den interna kontrollen, säger Göran Wagermark (S), ordförande i kommunrevisionen.

Syftet med så kallad internkontroll är bland annat att se till att kommunens pengar används på rätt sätt, att lagar, regler och policies följs och att kommunfullmäktiges beslut verkligen genomförs. Och när Kristianstads kommunrevisorer granskat kultur- och fritidsnämndens internkontroll hittade de en rad brister.

Bland annat saknas dokumentation, namn på ansvariga, rapportering, information, kunskap och framför allt engagemang, enligt Göran Wagermark.

Kultur- och fritidsnämnden har nu till april på sig att säga hur de ska förbättra sin internkontroll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista