Många gripna under marknadskväll

KIVIK. I dag avslutas Kiviks marknad och som väntat hade polisen en hel del att göra under huvuddagen i går. Det handlade om fickstölder, ofredande och fylleri.
En kvinna blev bestulen på sin väska vid ett toalettbesök på Kiviks marknad i går. Tre ynglingar som såg stölden, följde dock efter mannen som tagit väskan och såg honom lägga in den i en bil. Därför kunde polisen gripa den misstänkte tjuven och göra husrannsakan i bilen, där man återfann kvinnans väska. Bilen är beslagtagen och den misstänkte tjuven kommer att förhöras ytterligare i dag.
Gruppslagsmål Ytterligare en person i Kivik greps av polisen. Det var en innehavare till ett av marknadsstånden som anmälts av två unga kvinnor som uppger att han ofredat dem. Under dagen omhändertogs också en äldre berusad man som fick sova ruset av sig i Ystad. Kvällen avslutades med ett par slagsmål mellan yngre män, som resulterat i ett par anmälningar om misshandel. Men ingen av de inblandade har fått några allvarligare skador. Trafikpolisen från Kristianstad och den lokala parkeringspersonalen har sett till att trafiken till och från marknaden flutit på bra. Kiviks marknad avslutas idag klockan 18.