Både ungdomar och vuxna är glada att Ljungbyhed fått en fritidsgård. Här är några samlade i hångelrummet. Foto: Malin Nilsson/SR Kristianstad
LJUNGBYHED

Fritidsgård ska minska skadegörelse

Ljungbyhed har det senaste året drabbats av en hel del skadegörelse. På fredagskvällen invigs en ny fritidsgård och förhoppningen är att det ska leda till minskad skadegörelse i samhället.

Fritidsgården drivs av en nystartad förening som kallar sig Modell Ljungbyhed. Föreningen har till sin hjälp ett sjuttiotal föräldrar och vuxna i Ljungbyhed som ska turas om att hålla fritidsgården öppen under fredags- och lördagskvällar.

- Skadegörelsen är ett tecken på att många unga inte har något att göra så vi vill göra något åt det innan det händer mer, säger Susanne Ottosson, ordförande för föreningen.

Fritidsgården har sin lokal i Ljungbyhedsskolans källare.
Där är det nyrenoverat inför fredagskvällens invigning och där finns bland annat datorer, darttavlor, biljardbord och flera pingisbord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista