KLIPPAN

Chaufför misstänks för brott

Chauffören på den länstrafikbuss som var inblandad i en svår olycka i Klippan i april i fjol har delgivits misstanke om brott. Mannen är misstänkt för vårdlöshet i trafik, vållande till kroppsskada och för att ha brutit mot väjningsplikten.

Det var på morgonen den 29 april i fjor som en buss på Skånetrafikens linje 520 krockade med en lastbil i en gatukorsning mitt i Klippan.
Bussen var full med elever som var på väg till gymnasieskolan i Klippan. Bussen träffades i sidan och skenade cirka femtio meter genom en park och över en parkering innan den slutligen stannade mot en mur i en villaträdgård.
Flera personer i bussen skadades. En av dem, en 18-årig man fick mycket allvarliga skador.
Polisutredningen har tagit ganska lång tid, bland annat på grund av att det dröjde länge innan man kunde förhöra 18-åring. Men nu är den alltså klar och busschauffören är misstänkt för vållande till kroppsskada, vårdslöhet i trafik och för att ha brutit mot väjningsplikten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".