Kristianstad

Barnfamilj kan bli bostadslösa

En barnfamilj i Tollarp riskerar att bli bostadslösa.
Familjen flyttade till en ny lägenhet men blev uppsagda endast tio dagar efter att de flyttat in eftersom lägenheten måste renoveras.
Nu är Tony rädd att hans familj ska stå utan tak över huvudet om några månader.

Fastigheten ägs av Adly Abu Hajar och hans son Yasse. Yasse vill inte vara med i någon intervju men säger kort att de inte visste att lägenheten var i ett så dåligt skick när den hyrdes ut. Det är därför familjen måste flytta så att den kan renoveras. 

Familjen har stora problem att få ett hyreskontrakt på grund av att både Tony och hans fru Betina har betalningsanmärkningar. Därför hoppas de på hjälp från socialförvaltningen i Kristianstad men de tycker inte att förvaltningen tar deras oro på allvar. 

Lena Rooth-Norén som är chef på socialförvaltningen kan inte kommentera något enskilt fall men understryker att det inte är socialförvaltningens uppgift att ordna fram lägenheter. Skulle det bli en kris hjälper de förstås en barnfamilj med bostad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".