KRISTIANSTAD

Tio års fängelse för mordförsök

Idag föll den sista domen i rättegången mot de tre personer som stått åtalade för bland annat mordförsök på en man som hittades misshandlad i Kristianstad i september. Precis som i de två första domarna blev det ett långt fängelsestraff.

Det blev fängelse i tio år för den 32-årige mannen som idag fick sin dom i det uppmärksammade målet. Tidigare har en 29-årig man och en 20-årig kvinna dömts till nio respektive sex års fängelse. Alla tre döms för mordförsök, människorov och försök till utpressning.

Tingsrätten förklarade de långa fängelsestraffen med att i 32-åringens fall, precis som för 29-åringen, handlar det förutom om brottens allvarlighet även om återfalls brottslighet.
32-åringen är sen tidigare dömd för bland annat rån, olaga hot och övergrepp i rättsak och han frigavs villkorligt så sent som i juli 2008. Och den tidigare dömda 29-åringen dömdes i november för bland annat försök till människorov.
Mannens advokat sa efter rättegången att dom kommer att överklaga och att 10 års fängelse är en kraftig överdrift.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".