Klippan

Badet i Östra Ljungby föreslås stängas

Lägg ner friluftsbadet i Östra Ljungby och reparera det i Ljungbyhed. Det är kultur- och fritidsförvaltningens förslag till politikerna och förslaget att lägga ner friluftsbadet i Östra Ljungby välkomnas inte av de boende i byn.

Utredningen som kultur- och fritidsförvaltningen har gjort om framtiden för de två friluftsbaden i Klippans kommun visar att det skulle kosta en och en halv miljon kronor att reparera det läckande badet i Östra Ljungby. Något som förvaltningen alltså inte tycker att det är lönt att satsa på. 

Istället föreslår de en renovering av friluftsbadet i Ljungbyhed vilket blir billigare och kommer att kosta 800 000 kronor. 

Klippans kommun har nyligen renoverat sin simhall och Börje Norén som är kultur- och fritidschef i Klippans kommun tror inte att det finns någon möjlighet rent ekonomiskt att behålla båda utomhusbaden. 

Framtiden för de båda friluftsbaden är nu en politisk fråga och definitivt beslut väntas senare i vår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".