Eslöv

Bråk upplöser kommunstyrelse

Efter ett utdraget politiskt bråk i Eslöv begär kommunstyrelsen att bli upplöst.
Bakgrunden är att kommunens ordförande i gymnasienämnden vägrat att anpassa sig till de ekonomiska ramarna och överskridit budgeten med 16 miljoner kronor.

Kommunstyrelseledamoten säger nu att hon inte kommer rösta med majoriteten och därmed rubbas maktbalansen i kommunen. Det eftersom de borgerliga och vänsterblocket har exakt lika många mandat med Sverigedemokraterna som vågmästare med sitt enda mandat.

– Vi har funnit att det finns inget annat sätt än att hela kommunstyrelsen avgår, säger kommunstyrelsens ordförande Cecilia Lind (S). 

Under hur lång tid har det här pågått?

– Det har varit akut sedan oktober när vi såg att hennes verksamhet överskredes våldsamt, men hon har vägrat att göra något åt det.

Hur kommet det sig att ni agerar först nu?

– Vi har agerat hela tiden, vi har på alla sätt försökt få henne att förstå att hon ska hålla sig till sin del av budgeten.

Enligt Cecilia Lind är står också det borgerliga blocket bakom vänsterblockets begäran.

Ann Laurentz tillbakavisar kritiken som hennes partikamrater kommer med.

– Jag har gjort vad jag har kunnat för att få de att förstå att mer pengar behövs för att utbildingen i Eslöv ska fungera, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".