Sjukhus avvisade knivskuren pojke

HELSINGBORG. En 16-årig pojke, som knivskurits i ryggen, avvisades under natten till söndagen från Helsingborgs lasarett till polisen.
På polisstationen började blodet rinna och pojken svimmade.
16-åringen från Lund besökte tillsammans med tre kamrater den pågående festivalen i Helsingborg. HÖGGS I RYGGEN När han och vännerna satt och drack öl på en bänk kom det fram ett gäng om fyra till sex pojkar i samma ålder. Gräl uppstod och en person i 16-åringens sällskap misshandlades med knytnävarna, medan 16-åringen fick knivhugg i ryggen. SKICKADES TILL POLISEN Pojken var berusad när misshandeln inträffade. Han fördes till sjukhuset där han plåstrades om, men läkaren ville inte lägga in honom utan skickade i stället honom till polisen för förvaring. – Helt fel, anser Håkan Lund, biträdande inre befäl i Helsingborg. – Även om han var påverkad hade han faktiskt blivit utsatt för ett brott, inte tvärtom. VÄRRE SKADOR Dessutom visade det sig att 16-åringens skador var värre än vad som upptäckts på lasarettet. – När vi pratade med honom om det som hänt, började blodet rinna och han svimmade. Troligen har han fått inre skador av knivhuggen, säger Håkan Lund. 16-åringen befinner sig nu på sjukhuset i Helsingborg, men enligt polisen är hans skador inte livshotande.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".