HÄSSLEHOLM

Familj misstänks för knarksmuggling

En 62-årig kvinna bosatt i Hässleholm och hennes 30-årige son åtalas tillsammans med två personer från Costa Rica för grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling.

Den 62-åriga svenska kvinnan och hennes son har under lång tid varit bosatta i Sydamerika, men flyttade till Hässleholm respektive Malmö för några år sedan.
Enligt åklagaren har de mellan 2006 och 2008 alltså fungerat som koordinatörer för det Sydamerikanska narkotikanätverket. De har tagit emot knarkkurirer, sett till att narkotikan nått återförsäljare i Sverige och Danmark och sedan skickat vinsten tillbaka till Sydamerika.
De båda greps i Malmö i januari ifjol i samband med att två kurirer, ett par från Costa Rica skulle överlämna tre kilo kokain. Tillslaget gjordes efter en längre tids spaning och telefonavlyssning.
Modern och sonen nekar till brott medan en av personerna från Costa Rica erkänner sin egen inblandning.
Enligt åtalet har kvinnan och hennes son skickat tre miljoner kronor till nätverket i Sydamerika, men kammaråklagare Ronny Jonsson misstänker att affärerna egentligen varit mer omfattande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".