Ställer in letandet efter man överbord

HELSINGBORG. Spaningarna efter den 29-årige man som på onsdagskvällen föll överbord från färjan Hamlet i Öresund inställdes på torsdagsförmiddagen utan att mannen hade påträffats.
Mannen var tillsammans med två kamrater på väg hem till Helsingborg från Helsingör. De tre befann sig uppe på soldäck tillsammans med två kvinnor när 29-åringen föll över relingen. FRÄLSARKRANS En frälsarkrans kastades snabbt ner i vattnet, men ljusförhållandena på platsen gjorde att de ombord aldrig kunde se om kamraten fick tag i bojen. Spaningarna inleddes genast. Till en början deltog upp till femton fartyg och helikoptrar. På torsdagen finkammade dessutom Kustbevakningens flyg området, men alltså utan resultat. INGEN BRA SIMMARE Strömmen var nordlig med ungefär en knops fart. Spaningarna skedde därför norr om den plats där 29-åringen föll i vattnet. Enligt uppgift var han inte en särskilt bra simmare och tros därför ha drunknat. Mannens kamrater ombord på färjan chockades svårt av händelsen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".