Tar inte hand om studenterna

Kristianstad hamnar på 30:e plats av 39 i en undersökning om hur kommunerna tar hand om inflyttade högskolestudenter.
Det är tidningen Studentliv som har rankat högskolekommunerna i landet. Tidningen, som ges ut av TCO, har bedömt högskolekommunerna på en rad olika punkter: Hur kontakten mellan kommunen och studentkåren fungerar, hur lätt det är att få bostad och barnomsorg. Tidningen har också betygsatt utbudet av fritidsaktiviteter och informationen till studenterna. Kommunerna har fått samma betyg som studenterna får - underkänd, godkänd eller väl godkänd. Några väl godkänd blir det inte för Kristianstads kommun. Man får i stället underkänt på två av de sex punkterna: Kontakt mellan kommun och kår och punkten Jobb och socialbidrag. Nio kommuner är sämre än Kristianstad, bland andra Lund, Stockholm och Göteborg.

Betyg på studentstäderna

Studentliv har betygsatt följande punter: * Kontakt mellan kommun och kår * Bostäder * Jobb och socialbidrag * Barnomsorg * Kultur och fritid * Information till studenter VG = väl godkänd, G = godkänd, U = underkänd
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista