Polischef frias från sexköp

MALMÖ. Skånes biträdande länspolismästare Kjell Arne Eliasson frias från misstankarna om att ha köpt sex av en prostituerad kvinna.
Detta står klart sedan överåklagare Sven-Erik Alhem i Malmö på torsdagen beslutade att lägga ner förundersökningen mot Eliasson.
Alhem konstaterar att det saknas anledning att misstänka att brott har begåtts. KVINNA I BILEN Det var på kvällen den 10 juli som en polispatrull påträffade Kjell Arne Eliasson i en bil tillsammans med en okänd kvinna på en gata i Malmö. De båda uppges ha ägnat sig åt sexuella aktiviteter i baksätet på bilen. ANONYMT BREV En anonym brevskrivare, som ska ha befunnit sig på den aktuella platsen vid tillfället, hörde förra veckan av sig till både rikspolischefen och till Sven-Erik Alhem med uppgifter om att det handlade om ett brott mot sexköpslagen. INGET TJÄNSTEFEL Överåklagare Sven-Erik Alhem beslutade att inte heller inleda någon förundersökning mot polismyndigheten i Skåne för misstankar om tjänstefel i samband med Eliassonaffären. Bakgrunden är att det dröjde fem dagar innan länspolismästare Anders Danielsson informerades i ärendet och lika lång tid innan uppgifterna nådde åklagare. Sven-Erik Alhem anger som grund för sitt beslut att det hela handlar om ett bedömningsfall och att det inte finns skäl nog för att inleda en förundersökning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".