ÅSTORP

Män inför rätta i hälerihärva

Två män som är misstänkta för delaktighet och grova stölder för miljonbelopp ställdes inför rätta i Helsingborgs tingsrätt på fredagen. Männen är bland annat misstänkta för att ha drivit en stor hälericentral i Åstorp och för stölder av fabriksnya bilar och lastbilar och deras last.

Det var när ett åkeri lyckades spåra en stulen trailer med hjälp av en gps som var monterad på den, som det visade sig att trailer befunnit sig både på Alfa Laval vid titanstölden och i en lagerlokal i Åstorp.
När polisen slog till mot lagerlokalen hittade de stöldgods värt nästan fyra miljoner kronor. Det handlade om 12 fabriksya bilar som stulits i frihamnen i Malmö, en truck som stulits i Kävlinge och diverse vitvaror som kom från en trailer som stulits i Klippan.
Det fanns också en massa annat gods på lagret där polisen än så länge inte kunnat reda ut var det kommit ifrån. Den ene av de åtalade äger lagerlokalen, den andre ska enligt ägaren ha hyrt lokalen där stöldgodset fanns. Den påstådde hyresgästen är också åtalal för att ha stulit en trailer från hamnen i Göteborg i augusti i fjor.
Trailern var lastad med bildäck värda tre miljoner kronor som fortfarande är försvunna. Mannen erkänner att han hämtat trailern men säger att han inte trodde att han deltog i en stöld. I övrigt nekar båda till att ha begått brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".