Sturup

Tvingades övernatta på Sturup

Omkring 150 personer, varav många barn, har fått tillbringa hela natten på Malmös flygplats Sturup. De skulle flugit till Erbil på lördagskvällen, men avgången sköts hela tiden upp. På söndagsförmiddagen ställdes flygningen in.

Det var första gången flygbolaget MCA Travel skulle flyga till Erbil från Sturup. Flyget skulle lyft klockan 19.25 på lördagskvällen, men avresan sköts hela tiden upp på grund av dålig väder på flygplatsen i Erbil.

De runt 150 resenärerna, varav många barn, fick tillbringa hela natten på flygplatsen, och många är kritiska mot flygbolagets dåliga information och att man inte erbjöds hotell och mat. Allt man fick var en matkupong på 60 kronor.

– Vi är trötta och barnen skriker. Vi har äldre med oss som har diabetes och är sjuka. Det är kaos, säger Malmöbon Alan Gardi som skulle hälsa på släkt i irakiska Kurdistan.

Till slut fick de väntande på söndagsförmiddagen beskedet att det inte blir någon avresa. Istället får passagerarna nu åka hem och vänta på att det eventuellt blir en avresa på måndagen. Alan Gardi är mycket kritisk mot flygbolaget och anser att man borde skickat hem resenärerna redan på lördagskvällen. Han har länge önskat ett direktflyg till norra Irak från Sturup men önskar nu att han istället valt en annan resväg.

– Hade jag vetat det här hade jag rest via andra ställen. Man hade kunnat resa till Turkiet och ner till Irak, eller via Syrien. Det tar längre tid, men som det har blivit nu så hade jag ju varit hemma om jag gjort det, säger Alan Gardi.

Sveriges Radio har sökt flygbolagets representant på Sturup men han har inte gått att nå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista