Regionrådet Jerker Swanstein säger att regionen inte kommer att investera några pengar om det blir ett nytt rådhus i Kristianstad.
Kristianstad/Skåne

Regionen vill inte betala för nytt rådhus

Region Skåne kommer inte att bidra till investeringen av ett nytt rådhus i Kristianstad. Planer finns att regionen och kommunen ska samarbeta och dela lokal i en helt ny rådhusbyggnad mitt i stan, men i så fall får kommun själv stå för prislappen.

Det var i förra veckan som planer presenterades om att riva rådhuskvarteret i Kristianstad och sedan bygga en ny fastighet där både Region Skåne och Kristianstads kommun ska ha kontor.

Tanken är att all personal, såväl tjänstemän som politiker, i så fall ska flytta till de nya lokalerna. Men redan i samarbetets inledning kom man fram till att kostnaderna för såväl rivning som bygge faller på kommunen med regionen som hyresgäst.

– Jag tycker det är bra om vi slipper låsa kapital i byggnader i det här fallet och det naturligaste är att vi hyr, säger Jerker Swanstein (M), regionstyrelsens ordförande.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".