BJÄREHALVÖN

Miljödomstolen säger nej till golfklubb

Det lyckades inte heller andra gången för Kattegatt golfklubb AB att få tillstånd att flytta stengärdsgårdar inom det planerade golfbaneområdet i Påarp på Bjärehalvön. Miljödomstolen säger nej till golfklubbens begäran.

Stengärdsgårdarna i Påarp skyddas av så kallat bitopskydd i miljöbalken. I februari förra året gav länsstyrelsen golfklubben dispens för att flytta eller ta bort nära 700 meter stengärdsgårdar.

Naturskyddsföreningen överklagade till miljödomstolen som ansåg att länsstyrelsens beslut inte var helt glasklart och skickade tillbaka ärendet för ny handläggning.

Och golfklubben skickade in en ny begäran där ingreppen minskats ner. Nu handlade det om 225 meter stengärdsgårdar i stället för 700 meter som i den första ansökan.

Än en gång beviljade länsstyrelsen tillstånd till att flytta eller riva gärdsgårdarna och än en gång säger miljödomstolen nej.

Enligt miljödomstolen uppfyller inte golklubbens begäran de särskilda skäl som stadgas i miljöbalken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".