Polisutredning börjar ge resultat

BÅSTAD. Polisens undersökningar på platsen där Banverkets utsläpp i Lyabäcken ägde rum för drygt två veckor sen börjar ge resultat. Banverkets projektchef Christer Möller säger att man fann injekteringsbruk en bit nere i marken under torsdagseftermiddagen.
Christer Möller är inte säker på om injekteringsbruket verkligen kommer från provborrningen, eller från någon av de brunnsborrningar som gjordes i området för fyra, fem år sen. Men Christer Möller räknar med att man med hjälp av analyser ska kunna få reda på varifrån injekteringsbruket kommer ganska snart. LRF kräver ny prövning LRF i Skåne och Halland kommer att kräva att hela tunnelprojektet genom Hallandsåsen ska prövas på nytt enligt miljöbalken. Kravet innebär bland annat att Banverket måste redovisa vilka alternativ det finns till att bygga klart tunnlarna. Att man ska kräva en ny miljöprövning bestämdes på ett möte i Östra Karup i går där 45 markägare samlats tillsammans med ordförandena i LRF Halland och provinsförbundet Skåne. LRF beslutade också om att ta initiativ till möten med länsstyrelsen och Båstads kommun för att diskutera tunnelprojektet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".