Företag vann över bollhall

Planerna på en inomhushall för fotboll på Garnisonsområdet i Hässleholm fick mycket uppskattning, men fick stryka på foten för satsningen på säkra företag.
Innan Hässleholms kommun och byggmästaren Percy Nilsson började planera för att göra den nerlagda Garnisonen i Hässleholm till en skyddad företagsby, fanns det planer på att förvandla Garnisonen till ett fotbollscentrum. En av dom drivande i projektet var ordföranden i IFK Hässleholm Hans-Inge Persson, som anser att förutsättningarna på den nerlagda Garnisonen var helt perfekta. Det finns fotbollsplaner, en idrottshall och tillgång till enkelt logi och en stor matsal. Planerna var långt gångna, och både Skånes fotbollsförbund och Svenska Fotbollförbundet stod bakom projektet. Tanken på ett fotbollscentrum rönte mycket stor uppskattning, men kunde inte förverkligas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".