Gunilla Holmberg är vd för det nya kommunalägda bolaget Hässleholm Miljö AB. Foto: Kristoffer Örstadius/SR Kristianstad.
HÄSSLEHOLM

Nytt bolag ska ge bättre miljö

Hässleholms kommun har fått ett nytt kommunalägt bolag. I förra veckan godkände Bolagsverket en fusion mellan fjärrvärme- och renhållningsbolaget som i fortsättningen kommer heta Hässleholm Miljö AB.

Förhoppningen är enligt vd Gunilla Holmberg att sammanslagningen ska bidra till ett bättre helhetstänk, eftersom både fjärrvärmen och renhållningen är en del i samma kedja.

Hässleholm Miljö AB är namnet på det nya kommunalägda renhållnings- och fjärrvärmebolaget med en omsättning på 230 miljoner kronor.

Och att det är just dessa bolagen som nu gått ihop är ingen slump. För utsorterat hushålls- och industriavfall är nämligen en stor del av materialet bakom fjärrvärmeproduktionen.

Men trots att sammanslagningen tros spara pengar är det enligt vd Gunilla Holmberg ännu osäkert om fakturabeloppet hos de nästan 9400 kunderna påverkas framöver.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".