Enhetschefen på Carema hembesöksbilar Ingrid Olsen och sjuksköterskan Ingegerd Ottoson har nu jobbat i drygt en månad med verksamheten. Foto: Linda Evereus/SR Kristianstad
Skåne

Flest äldre får hembesök

Det har nu gått en månad sedan Caremas hembesöksbilar tog över efter regionens akutläkarbilar. Men de flesta som får besök av hembesöksbilarna är över 75 år gamla och bara sju ärenden av nästan niohundra har gällt barn.

Fram t.o.m. den 10 mars har man haft drygt 860 ärenden som bilarna varit ute på. Av dem är det så mycket som två tredjedelar där besöken har varit hos personer över 75 år och bara 7 ärenden har rört personer under 18 år.

– Än så länge har antalet ärenden med barn varit mycket under det förväntade så där har vi möjlighet att ta emot fler, säger Ingrid Olsen som är enhetschef för Carema hembesöksbilar.

Dessutom har man än så länge mer telefonrådgivning än vad man gjort besök ute med bilarna. 

Planen är att bilarna ska göra 18400 hembesök per år vilket motsvarar 17 besök om dagen per bil. Så många besök har man ännu inte gjort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".