Tomelilla/Östra Skåne

Oroligt inför framtiden på fackårsmöte

På tisdagskvällen höll IF Metalls avdelning för Östra Skåne årsmöte i Tomelilla Folkets Park. Och det var ett möte som givetvis präglades mycket av det kärva läget på arbetsmarknaden.

Deltagare kommer från Kristianstad, Simrishamn, Östra Göinge, Tomelilla och Bromölla. En del från arbetsplatser med mer arbete än någonsin medan andra nyligen blivit uppsagda med en osäker framtid framför sig.

Det handlade mycket bonusar, och om LO-ordförande Lundby Wedin.  Förtroende för facket var också ett stort diskussionsämne efter höjda avgifter och uppgörelser om sänkt lön, eller minskad arbetstid.

– Jag kommer i princip aldrig att gå med på någon sådan uppgörelse, säger Anders Throbäck som är ombudsman för IF Metall i Östra Skåne. Han menar att det är många ute i landet som inte står bakom besluten från Stockholm om att sänka lönerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".