ÅSTORP

Åtalade i hälerihärva frikänns

De två män som åtalats för delaktighet i en hälerihärva i Åstorp, där gods för mångmiljonbelopp hanteras frikänns av Helsingborgs tingsrätt. Däremot fälls den ene av dem för att han stulit en trailer lastad med bildäck från hamnen i Göteborg.

Det är en 45-åring och en 32-åring som åtalats i den här härvan. Och 32-åringen döms till fängelse i två år och sex månader för trailerstölden i Göteborg.

32-åringen har erkänt att han hämtade trailern, men har hävdat att han inte visste att han deltog i en stöld. Men det tror inte tingsrätten på. Själva trailern har återfunnits, men lasten som var värd ett par miljoner kronor är fortfarande borta.

Både 32-åringen och 45-åringen har också kopplingar till en lokal i Åstorp där polisen hittat massor med stöldgods. Det rör sig om 12 fabriksnya bilar som stulits i frihamnen i Malmö, en truck som stulits i Kävlinge och diverse vitvaror som kom från en trailer som stulits i Klippan.

Stöldgodset som har ett sammanlagt värde på nästan fyra miljoner kronor. 45-åringen äger lokalen och åklagaren har gjort gällande att 32-åringen hyrt in sig där.

Men tingsrätten anser inte att det finns tillräckliga bevis för att det två har med stöldgodset att göra. Och frikänner dem därför för åtalet om häleri.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".