Ersätts för ehec-smittad korv

BJÄRNUM. Korvfabrikören Bert-Erik Thimansson i Bjärnum, vars korv förra hösten smittade ett 30-tal personer med den farliga bakterien ehec, kommer att få ersättning.
Han nekades först ersättning av Kammarkollegiet men nu har länsrätten i Stockholm beslutat att ersätta Thimanssons Chark med 124 000 kronor för de förluster företaget gjorde.
När smittan uppdagades stängde Bert-Erik Thimansson sin fabrik och åkte runt och samlade in sina produkter i butikerna för att sedan förstöra varorna. Totalt handlade det om två ton rökt korv och 68 kilo leverpastej. Men när han ville ha ersättning fick han ingen, trots att hans agerande skett i samråd med kommunens miljökontor. Kammarkollegiet nekade eftersom det inte fanns något kommunalt beslut om saluförbud eller att produkterna skulle förstöras, vilket lagen kräver. Men nu har länsrätten i Stockholm ändrat det beslutet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".