Lena Ljungqvist tycker att det kan vara svårt att få tiden att räcka till både för barnen och för studierna. Foto: Maria Dietrichsson/SR Kristianstad
Kristianstad

Studentliv och barn svårt att kombinera

Var femte student i Sverige är också förälder. Det uppmärksammades idag på Högskolan i Kristianstad med ett barnkalas.

Idag firar Sveriges Förenade Studentkårer studenternas dag. På högskolor och universitet runt om i landet ordnades det barnkalas för att uppmärksamma årets tema, studenter med barn.

På högskolan i Kristianstad har många studenter barn och studentkåren där kommer under året satsa extra mycket på att nå just dom.

- Man har tidigare kanske känt att det inte är naturligt att vända sig till Kristianstad studentkår i de här frågorna, men vi tycker att det är viktigt och vill ställa upp för den här gruppen, säger Maria Nordgren, ordförande i studentkåren.

Och enligt en undersökning som Sveriges Förenade Studentkårer gjort tycker flertalet att det kan vara svårt att kombinera föräldraskap och studier.

Lena Ljungqvist som har två barn och studerar till förskolelärare på högskolan i Kristianstad håller med.

- Att få tiden att räcka till är största problemet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".