Kristianstad

Hovrätten prövar Hammarslundsfallet

På tisdagen inleds hovrättsförhandlingar kring den grova misshandeln på Hammarslund i Kristianstad som ägde rum i september förra året. De tre personer som av Kristianstads tingsrätt dömts till mellan sex till tio års fängelse har samtliga överklagat tingsrättens domar.

I början av februari i år blev två män, 29 och 32 år gamla, samt en 20-årig kvinna, dömda till fängelse för mordförsök, människorov och försök till utpressning.  

Det rörde sig om den man som hittades svårt misshandlad på en villatrappa på bostadsområdet Hammarslund, dit han hade krupit mitt i natten efter att blivit misshandlad med olika tillhygge samt skjuten i benet, på udden Ekenabben, som ligger ett par hundra meter bort från villan. 

Samtliga tre dömda vill att åtalen rörande mordförsök, människorov och försök till utpressning mot dem ogillas.  

Advokaten Lennart Malmgren företräder den 32-årige mannen som fick det längsta fängelsestraffet på tio år, något han menar är en orimligt lång tid när det gäller mordförsök.  

I grunden vill han precis som de andra advokaterna att åtalen helt ogillas då man anser att domstolen dömt efter indicier. I bevisningen finns nämligen ingen som uttryckligen sagt att de sett någon av de tre dömda utföra misshandeln.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".