Pyroman fortfarande på fri fot

KRISTIANSTAD. Polisen har fortfarande inga spår efter den eller de personer som anlagt bränder i Kristianstad under sommaren. Totalt nio bränder misstänkts vara anlagda.
Branden i ett av totalförsvarets förrådsbyggnader på Rinkabyfältet den tredje augusti var anlagd. Det har polisen bekräftat. NIO BRÄNDER Det första larmet om anlagd brand kom från Stinsvägen i Kristianstad där ett uthus på en villatomt brann. Sedan har ytterligare åtta bränder anlagts. De är ett av Banverkets skjul på Näsby, NB bilar, ett teleskåp på en ödetomt i Kristianstad, Skateboardhallen vid vattenverket i Kristianstad, taket till Radio Kristianstads reception, Viby kyrka, Vattenverket i Vä och till sist ett förråd på Rinkabyfältet. FLERA GEMENSAMMA FAKTORER Alla bränderna har flera gemensamma faktorer. Samtliga lokaler har varit obebodda. Alla, utom en, har tänds på nattetid och vid nästan alla bränder har bensindunkar eller flaskor med bensin hittats vid platsen. VILL HA UPPMÄRKSAMHET Polisen letar efter en eller flera pyromaner. Bo Widell, informatör vid polisen i Kristianstad, säger att en pyroman ofta en människa som är vill ha uppmärksamhet. - Han kan få en kick av att sätta eld på saker och är gärna nära platsen för att titta på räddningsarbetet, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".