Båstad

Turistförening vill köpa bensinmack

Fler och fler bensinmackar på landsbygden läggs ner. 2006 invigdes en ny mack i Torekov utanför Båstad, sedan den gamla tjänat ut. Men redan hösten 2008 kom besked från bensinbolaget att den skulle bort. Den 1 oktober stängde den, och sen dess kämpar Torekovsborna för att hitta en lösning så att den kan öppnas igen.

– Sista chansen är nu att turistföreningen samlar in pengar så att vi kan köpa och driva macken, säger Jarl Toremalm som är ordförande i Torekovs Turist- och Badförening.

Båstads kommun som äger marken där macken ligger har varit tillmötesgående och sänkt arrendekostnaden rejält. Men bensinbolaget vill ha 400 000 kronor för själva macken. Och det är för mycket för att det ska gå att driva macken om man måste låna ihop pengarna.

På påskafton blir det ett möte i Torekov där mackens framtid kan avgöras. Ett möte som ligger rätt i tiden eftersom många sommarboende kommer till Torekov i påsk. För Jarl Toremalm tycker det är viktigt att både fastboende och sommarboende får chansen att ställa upp.