Sophia El Masry och Qalinle Dayib är två av informatörerna på medborgarkontoren i Kristianstad. Foto: Abigail Sykes/SR Kristianstad
Kristianstad

Kommunen satsar på medborgarkontor

Nu är det snart klart med de nya medborgarkontoren i Kristianstad. I maj tjuvstartar man på biblioteken i Arkelstorp och på Gamlegården. Två nya informatörer anställs av Kristianstad kommun för att jobba på medborgarkontoren.

Sammanlagt är det fyra informatörer som kommer att jobba på kommunens nya medborgarkontor plus det som sen tidigare finns på stadsbiblioteket. 

De fyra informatörerna pratar tillsammans tio språk vilket kan komma väl till pass på Gamlegården där många är från andra länder. 

Och de nya medborgarkontoren på biblioteken i Gamlegården och Arkelstorp mjukstartar alltså redan i maj, men regelbundna öppettider blir det först i augusti. Så småningom hoppas man även åka runt till andra ställen i kommunen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".