Ardian Xhelili, ledare Genc Uka, David Eliasson,och ledare Driton Rama från projektet Fight and talk. Foto: Abigail Sykes/SR Kristianstad
Kristianstad

Unga killar lär sig slåss och prata

Att slåss och samtala stärker unga killars självförtroende. Det är tanken bakom projektet Fight & talk i Kristianstad som är unikt i Sverige. Ett gäng killar i övre tonåren träffas regelbundet för att träna thaiboxning och därefter diskutera livet, relationer och framtiden med ledarna.

– Vi pratar om saker som egentligen är självklara men som många kanske inte tänkt på fören vi diskuterat dem, säger Ardian Xhelili som är en av deltagarna i gruppen.

Projektet drivs av C4 kick- och thaiboxningsklubb tillsammans med Fryshuset i Stockholm och riktar sig till killar mellan 14 och 19 år.

– Det finns många olika typer av tjejgrupper men killar har inte riktigt något forum där de kan prata och diskutera saker, säger Driton Rama som är en av ledarna för gruppen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".