Simrishamn

Simrishamn föreslår stora besparingar

Förvaltningscheferna i Simrishamns kommun föreslår sparåtgärder på 27 miljoner kronor för att få Simrishamns kommuns budget i balans. Det efter att kommunstyrelsen bett förvaltningscheferna om ett sparförslag.

De senaste prognoserna för skatteintäkter och statsbidrag är dyster läsning för landets kommuner och Simrishamn är inget undantag. För Simrishamn handlar det om 20 miljoner kronor mindre än beräknat för 2009 och 45 miljoner mindre för 2010.

Så nu föreslår Kommunstyrelsen i Simrishamn att de ekonomiska ramarna för nämnderna bör minskas med en och en halv procent och man har också bett förvaltningscheferna om ett sparförslag.

I förslaget som nu presenterats rör det sig om 27 miljoner kronor. Fördelat på exempelvis en och en halv miljon för kultur- och fritidsnämnden, 9,2 för barn- och utbildningsnämnden och 10,6 miljoner för socialnämnden.

Ett av förslagen är ta bort 1,2 miljoner på särskild ungdomssatsning, alltså precis alla de pengar som kommunen i december stolt satsade på ungdomsaktiviteter genom mer öppet på fritidsgården och fler vuxna på stan.

Nu ska först åtgärdsförslaget upp i kommunfullmäktige i juni och först i höst kommer nämndernas budgetar att fastställas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".