Joel Pennegård och Hillevi Nordengren hänger upp reklamaffischer för evenemanget. Foto: Malin Nilsson/SR Kristianstad.
Ängelholm

Ungdomar anordnar välgörenhetsshow

Ett par ungdomar på Ängelholms gymnasieskola sliter nu hårt för att få ihop en välgörenhetsshow den här veckan. Det är en del av Operation dagsverke där svenska ungdomar jobbar under en dag för att tjäna ihop pengar till utsatta ungdomar i världen.

Operation dagsverke anordnas varje år i Sverige och är ett informationsprojekt som avslutas med en insamlingsdag där eleverna jobbar och skänker pengarna till ett speciellt utvalt projekt. 

I år handlar det om ett utbildningsprojekt för krigsdrabbade ungdomar i Afghanistan. 

Tanken med välgörenhetsshowen är att eleverna istället för att gå ut och jobba ska kunna köpa en biljett och biljettintäkterna går sedan till Operation dagsverke.  

Hillevi Nordengren som går i tvåan på Rönnegymnasiet är med i gruppen som planerar showen. Hon säger att man på onsdagen också kommer att ha traditionellt insamlande i form av arbete och att showen på kvällen är ett komplement. 

Hon berättar att det varit mycket jobb med årets Operation dagsverke i Ängelholm. 

Joel Pennegård går tredje året på Ängelholms gymnasieskola och har även tidigare år jobbat med förberedandet för Operation dagsverke. Men årets show med komikern Özz Nujen är definitivt det mest krävande. 

Han funderar själv på att studera något som har med biståndsarbete att göra efter gymnasiet och tycker att årets utbildningsprojekt i Afghanistan är riktigt bra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".