Elever övar inför premiären av musikalen Joseph and the amazing technicolor dreamcoat i kompetenshuset i Klippan. Foto: Malin Nilsson/SR Kristianstad
Klippan

Rörande när elever gör musikal

Nu repeteras det för fullt inför premiären av musikalen Joseph and the amazing technicolor dreamcoat i kompetenshuset i Klippan.

Det är 130 skolungdomar i kommunen som ska framföra Andrew Lloyd Webber och Tim Rices kända musikal efter regi av Gordon Marsh. 

Under repetitionerna använder sig eleverna av tidigare inspelade uppsättningar av musikalen men sedan ska de sjunga själv och också ha en egen orkester.  

Det är ungdomar från både gymnasiet och grundskolan i kommunen som är med i projektet och projektledaren Louise Ljungberg tycker att det känns extra kul. 

– Vi märkte det i går när de dansade tillsammans och de äldre tog hand om de yngre eleverna. Det var riktigt rörande måste jag säga. 

Musikalen har premiär nästa vecka i Klippan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".