För Lars Håkansson och Lars Roland Eriksson är det med vemod som man packar ner det sista av sin arbetsplats. Foto: Linda Evereus/SR Kristianstad
Simrishamn

Det sista av Inpac packas ner

Packföretaget Inpac som funnits i Sankt Olof i mer än fyrtio år stänger nu ner det sista av produktionen. All personal ha sagts upp och verksamheten flyttar till Lund.

Ipac är ett packningföretag som packat en mängd olika livsmedel, produkter som godis, kryddor, nötter och mycket annat. De senaste 10 åren har det mest varit te och nu i sluttampen lakobakterier.

Inpac eller Ivers Lee som det hette förr har funnits i Sankt Olof sedan 1963 och som mest har företaget haft 160 anställda. I höstas blev det klart att all verksamhet på företaget flyttar till Lund.

Den sista tiden var de 13 anställda men nu är de bara två kvar. Produktionsansvarige Lars Håkansson och planeringsansvarige Lars Roland Eriksson som fortfarande har packuppgifter, men denna gång gäller det att packa ner hela verksamheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".