Våldtäktsmisstänkta nekar till brott

HÄSSLEHOLM. Båda de tyska ishockeyspelare som är misstänkta för våldtäkt på en 20-årig kvinna i Tyringe nekar till brott, uppger deras advokater.
Vice chefsåklagare Pernilla Åström kommer inte att ta ställning till om de ska begäras häktade förrän tidigast på måndagseftermiddagen.
– De är fortsatt frihetsberövade och brottsmisstankarna kvarstår, säger hon. Senast klockan 12 på tisdagen måste hon ta ställning till om männen ska begäras häktade eller släppas på fri fot. De förhördes ingående redan under helgen och på måndagen fortsätter polisutredningen med förhör av andra personer. Advokat Lars Engstrand företräder en av de båda brottsmisstänkta spelarna. – Han är chockad, ledsen och upprörd. Han förnekar att han har gjort något brottsligt. Det har inte varit något brottsligt sexuellt beteende i alla fall, säger han. Även den andre misstänkte spelarens försvarsadvokat säger att hans klient å det bestämdaste tillbakavisar brottsmisstankarna. Spelarna tillhör det tyska proffslaget Eisbären Berlin.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".