HÄSSLEHOLM

Oenighet kring nytt badhus på Österås

På måndagskvällen ska kommunfullmäktige i Hässleholm besluta om det ska bli ett nytt badhus på Österås. Men det är långt ifrån någon enig församling som ska diskutera frågan. Och de senaste dagarna har den komplicerats ytterligare.

Majoriteten i kommunstyrelsen har enats om att det ska bli ett helt nytt badhus på Österås medan nuvarande Qpoolen ska finnas kvar som idrottsanläggning och badet där ska byggas om för andra aktiviteter.

Oppositionen vill inte ha något bad på Österås utan ha kvar ett upprustat Qpoolen - men enigheten inom oppositionen är inte total. Ett par socialdemokrater är för Österåsalternativet.

Det som har kommit till de senaste dagarna är att ett hotellföretag i Hässleholm tillsammans med skidförbundet vill bygga en skidtunnel i Hässleholm där man ska kunna åka skidor oberoende av vädret utomhus.

Men en förutsättning är att skidtunneln kompletteras med ett badhus på Garnisonsområdet för att tillvarata överskottsenergin från tunneln. Ett badhus som kommunen skulle kunna hyra in sig i till samma kostnad som för ett nytt badhus på Österås.

Men då måste kommunfullmäktige skrota planerna på Österåsbadet och säga nej till förslaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".