Skärmarna ska få föräldrarna att vakna upp. Foto: Karin Wrangborg/SR Kristianstad.
BROMÖLLA

Föräldrar engageras mot tonårssupande

Bromölla kommun tar nu sin satsning på att få med föräldrar i det drogförebyggande arbetet ett steg vidare. Stora skärmar som varnar för vad tonåringar på fyllan kan råka ut för ska visas under bland annat föräldramöten.

De runt två meter höga skärmarna har också texter där det framgår att det är olagligt att köpa ut till minderåriga. Och i pratbubblor syns budskapen ”Som du langar får hon ligga” och ”Liten flaska stjälper tuff kille”.

I en drogvaneundersökning som gjordes bland niondeklassarna i Bromölla för två år sedan svarade hälften att deras föräldrar köpt ut alkohol till dem. De stora skärmarna är ett försök att minska denna andel.

Skärmarna ska visas på föräldramöten och drogsamordnare Torsten Malm hoppas också kunna placera ut dem på offentliga platser, som till exempel utanför Systembolaget eller stormarkander.

Tanken är också att skärmarna med budskapen ska kunna säljas till andra kommuner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".