Skåne

Relativt lugnt valborgsfirande

Det har varit ett förhållandevis lugnt valborgsfirande. Polisen runt om i Skåne har dock som vanligt haft ganska mycket att göra men det har inte varit några större tillbud. Bland annat har det rapporterats om några fall av misshandel samt en hel del fylleri.

I Skåne har polisen haft sammanlagt 451 ärenden att hantera under Valborgsmässoafton. Det är betydligt fler än en vanlig dag men förhållandevis lugnt för att vara Valborg. 

I Hästveda i Hässleholms kommun var det stökigt under natten och polisen var där på flera incidenter. Bland annat har en man gripits misstänkt för misshandel alternativt grov misshandel. Enligt anmälan har han slagit en man och en kvinna med ett basebollträ. De ska ha kommit undan med blåmärken. 

Polisen fick också rycka ut till en krog i Hässleholm. Där var det enligt ordningsvakterna fullt slagsmål som de inte klarade av på egen hand. Ingen person greps dock på platsen. 

Det har brunnit på några platser, Det verkar dock inte vara till följd av några majbrasor. I Broby fick räddningstjänsten ta hand om en gräs- och skogsbrand. Ett område på cirka 100 kvadratmeter brann. 

I Kristianstad har det brunnit i ett gruppboende. En säck med sopor som stod intill en vägg har tagit eld och den har sedan spridit sig till huset. Ingen av de boende kom till skada. 

Polisen i Ystad säger att det har varit lugnt på Österlen. I Sjöbo har det däremot inträffat ett bråk som slutade med att två personer skadades sedan de blivit knivskurna.