Ordförande i arbetarkommunen Kristianstad, Henry Larsson, förbereder årets första maj. Foto: Lars Angantyr/SR Kristianstad
Kristianstad

Arbetarkommuner tågar ihop

I dag är det arbetarrörelsens stora dag och Socialdemokraterna i Kristianstad är i vanlig ordning ute och tågar. Men i år har de extra besök, Östra Göinges arbetarkommun kommer till Kristianstad.

– Vi är glada att Östra Göinge valt att åka till Kristianstad i år och vi diskuterar även om mer samarbete i framtiden, säger Henry Larsson, ordförande i Kristianstads arbetarkommun. 

I årets firande ingår förstås ett tåg, sedan följer tal av riksdagsmannen Morgan Johansson från Lund. Sedan hoppas Henry Larsson att det ska bli en festlig dag i folkets park där det finns aktiviteter både för stora och små. 

– Vi hoppas på 500 personer deltar då vädret är jättefint, men kommer det 300 till 400 så är vi nöjda, säger Henry Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista