ÖRKELLJUNGA

Åtalas för mord på sin mor

En 37-årig man från Örkelljunga åtalades i dag, tisdag, för mord vid Helsingborgs Tingsrätt. Mannen har erkänt att han högg ihjäl sin mor i hennes bostad i Örkelljunga i början av mars.

Det var vid midnatt, natten till den 4 mars, som polisen fick larm om att något hänt. När de kom fram fann de 37-åringens mor död inne i hennes bostad. Enligt åtalet hade hon fått sex knivstick.

37-årigen har erkänt att han har orsakat sin mors död, men har inte erkänt att det rör sig om mord. Mannen hade under lång tid före mordet haft svåra psykiska problem, och det har gjorts en rättspsykiatrisk utredning som visar att han misstänks lida av en allvarlig psykisk störning. Det tros ha varit under påverkan av den som han dödade sin mor.

Efter händelserna den 4 mars har det ifrågasatts om 37-åringen fått den vård han borde få. En privatperson har gjort en anmälan till justitieombudsmannen, som dock ännu inte tagit något beslut i fallet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".