Skåne

Länsöverdirektör tar över djurskyddet

Nu väntar ytterligare förändringar på chefsnivå på länsstyrelsens veterinär- och djurskyddsenhet. På tisdagen stod det klart att chefen Johan Johnmark valde att sluta efter omfattande intern kritik. Nu väljer länsstyrelsen också att plocka bort chefsjurist Per Almström från arbetet på enheten.

Istället ska länsöverdirektör Björn Risinger leda arbetet. 

Enligt länsstyrelsens arbetsordning är organisationen uppdelad på enheter och avdelningar. Veterinär- och djurskyddsenheten ligger under förvaltningsavdelningen där Per Almström är chef.

Nu har dock länsöverdirektören kopplat bort Per Almström och bestämt att han inte ska vara inblandad i arbetet på djurskyddsenheten. 

Enligt information som nyheterna tagit del av har Björn Risinger bestämt att när den tillförordnade chefen kommit på plats ska Per Almström INTE vara inblandad i arbetet. Den nya chefen ska istället rapportera direkt till Björn Risinger. 

Han vill dock inte medge att det är fråga om att koppla bort Per Almström från djurskyddsenheten och det är inte heller något konstigt med att han tar över på egen hand, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista