Barn- och utbildningsnämndens ordförande i Klippan Tommy Cedervall har tagit emot namnunderskrifterna från föräldraföreningarna. Arkivfoto: Malin Nilsson/SR Kristianstad
Klippan

Kommunstyrelsen vill stänga skolorna

Även kommunstyrelsen i Klippan säger nu ja till nedläggningen av fem skolor i kommunen. Kommunstyrelsen vill stänga både Bruksskolan, Riseberga skola, Stidsvigs skola och Stackarps skoldaghem redan i höst.

Men man stöder förslaget om att skjuta upp flytten av högstadiet från Antilopenskolan och Östra Ljungby i ett år. Då måste i så fall kommunfullmäktige godkänna den extra kostnaden på en miljon kronor som det innebär. 

Protesterna har varit högljudda. Magnus Wickman som är ordförande i Bruksskolans föräldraförening överlämnade en pärm med 1700 namnunderskrifter från personer i kommunen som vill ha en folkomröstning i den här frågan vid barn- och utbildningsnämnden den 27 april.

Kommunfullmäktige i Klippan väntas fatta beslut den 26 maj.

Magnus Wickman som är ordförande i Bruksskolans föräldraförening överlämnade en pärm med 1700 namnunderskrifter från personer i kommunen som vill ha en folkomröstning i den här frågan vid barn- och utbildningsnämndens möte den 27 april.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".