Klippan

Hektisk vecka för krisgruppen

Klippans POSOM-grupp, alltså gruppen för psykiskt och socialt omhändertagande, har haft en hektisk vecka. Två allvarliga olyckor har ju inträffat i kommunen på kort tid.

En ung man som färdades på gocart skadades så allvarligt att han avled och bara ett par dagar senare blev en annan ung man påkörd av en bil på nästan samma ställe. 

POSOM-grupper finns i alla kommuner och är till för att erbjuda psykosocialt stöd när det inträffar en kris eller katastrof, som till exempel en olycka. 

Den här veckans olyckor i Klippan blir extra svåra eftersom de hade ett samband genom att den unga man som blev påkörd på Vedbyvägen befann sig där med flera andra ungdomar för att minnas mannen som dog bara ett par dagar innan.  

Göran Tesfai Skoglund, som är kris- och säkerhetssamordnare för Klippans kommun, säger att när allvarliga olyckor inträffar så märks det i hela kommunen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".