Föräldrar hotas med vite

SJÖBO. Ett föräldrapar i Sjöbo hotas med vite om deras barn inte kommer till skolan under hösten. Chefen för familjeförvaltningen säger att problemen med barn som uteblir från undervisningen ökat i kommunen.
Vitesförfarandet är en sista åtgärd att sätta in när andra metoder inte fungerar. - Det är naturligtvis inte en metod som vi föredrar men det är viktigt att använda sig av alla möjligheter i skollagen med tanke på att det här är ett ökande problem, säger chefen för familjeförvaltningen i Sjöbo Eva Liljekvist-Borg.
Hon räknar med att man i Sjöbo har haft problem med runt trettio barn som uteblivit från undervisningen under året. Det är första gången som kommunen använder sig av möjligheten att utdöma vite. 2000 kronor i månaden riskerar föräldraparet i Sjöbo att få betala om deras barn inte kommer till skolan i höst.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".