Första hjälpmedelsmässan i Tomelilla

TOMELILLA. Under helgen arrangerades det för första gången en hjälpmedelsmässa i Tomelilla. Bakom mässan står Region Skåne och kommunerna Ystad, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Simrishamn.
På mässan hade kommunerna satsat på att visa hur man kan handikappanpassa sitt hem på olika sätt så att man kan bo kvar i hemmet så län ge som möjligt. - Massor av grejer skulle funka mycket lättare om man har rätt hjälpmedel säger fritidskonsulenten Monika Larsson från Simrishamn kommun.
Fritidsdelen värnar Monika Larsson extra mycket om eftersom hon jobbat i nästan 20 år med förståndshandikappade människor och ser hur stort behovet är. - För den som inte kan sköta ett jobb blir fritiden extra viktig, säger Monika Larsson.
På mässan i Tomelilla var det även en del företag på plats som visar upp sina produkter, bland annat fanns det specialbyggda cyklar och bilar att provköra.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".