1 av 2
International commissioners på svenska scouterna, Daggi Elehu och Linda Fröström. Foto: Maria Dietrichson/SR Kristianstad.
2 av 2
Jihane Abdessadak, scout från Marocko. Foto: Maria Dietrichson/SR Kristianstad.
Åhus

Europeiska och arabiska scouter möts

I onsdags anlände 56 scouter från 17 länder till Åhusgården för ett möte mellan scouter från Europa och Arabländerna. Mycket av det som diskuteras handlar om det stora World Scout Jamboree som äger rum i Kristianstad om två år.

Daggi Elehu och Linda Fröström är international commissioners för svenska scouterna. De vill bland ta reda på vad de ska göra för att muslimska deltagare ska kunna vara med på jamboreen fast delar av den äger rum samtidigt som Ramadan. 

Även om det är en utmaning att få 30 000 människor från jordens alla hörn och kulturer att känna sig som hemma i Kristianstad så ska det inte vara några problem.  

Det tror i alla fall inte Jihane Abdessadak från Marocko. Det ligger helt enkelt i scouternas anda att respektera och acceptera varandra, menar hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".