Brand härjade på Olympia

HELSINGBORG. Östra sittplatsläktaren på fotbollstadion Olympia i Helsingborg fick omfattande skador efter en brand igår kväll. Branden som tros ha börjat intill restaurangen under läktaren orsakade kraftig rökutveckling som syntes över hela Helsingborg. Släckningsarbetet pågick under två timmar och var komplicerat enligt räddningstjänstens insatsledare på plats.
Enligt Kjell Jakobsson som är operativ chef på Helsingborgs IF:s kansli, så kommer branden troligen inte att påverka resten av spelsäsongen för HIF:s del. De sittplatser som förstördes i branden kan lätt bytas ut och Kjell Jakobsson tror inte att det finns någon risk att arenan inte ska kunna användas vid derbyt mot Malmö FF den 15 september. Däremot kan värmen kan ha påverkat konstruktionen i den östra sittplatsläktaren, men den risken anses som liten och det är också för tidigt att säga om det har orsakat några skador.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".