Ingen oro trots många varsel

KRISTIANSTAD. Det finns ingen anledning till oro trots att Kristianstad på senare tid drabbats av många varsel. På Kronfågel och Nolato har sammanlagt över 150 personer varslats på bara ett par veckor.
Trots många varsel finns ingen anledning till oro. Kommunalrådet Michael Anefur (kd) ser tvärtemot ljust på arbetsmarknaden i Kristianstad. - I kommunen har det blivit tio procent fler ledigförklarade jobb på ett år samtidigt som det blivit tio procent färre jobb i hela Skåne, säger Michael Anefur.
Han får medhåll av biträdande chefen på arbetsförmedlingen i Kristianstad, Jakob Olsson. - Tittar man rent statistiskt på dagens siffror och jämför med tidigare år så är det inte fler varsel i år, säger Jakob Olsson. Han tror inte heller att det antal som varslats i slutändan leder till lika många uppsägningar. - Utfallet brukar inte bli så stora som antalet företagen varslar. Vår bedömning är att det på Kronfågel inte blir lika många uppsägningar som det sagts i varslet, säger Jakob Olsson på arbetsförmedlingen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".