Hässleholm

Journalistförbundet stämmer Go Morgon

Journalistförbundet stämmer nu chefredaktören och VD:n för tidningen Go Morgon, Magnus Johansson. Det eftersom tidningen inte betalt ut några löner till sina anställda.

Det var i mars som gratistidningen Go Morgon lämnade in en konkursansökan till tingsrätten i Hässleholm för att de anställda skulle få del av den statliga lönegarantin. Men eftersom ansökan inte var fullständig och det senare visade sig att tidningen saknade utgivningsbevis har de anställda inte fått några pengar. 

Journalistförbundet har tillsammans med LO/TCO Rättskydd nu stämt chefredaktören och VDn för Go Morgon, Magnus Johansson till Tingsrätten i Hässleholm och begär Johansson i konkurs. 

Ägaren är anmäld både till polisen för misstänkt bedrägeri och till Justitiekanslern för saknat utgivarebevis. Den senare har dock meddelat att han inte kommer gå vidare med anmälan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista